Tofu s broskvemi a lusky
20 min.
Ingredience
- 350gramůSýr sójový - Tofu
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 5gramůZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 1,5decilitryVíno bílé
- 200gramůMeruňky sušené
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůCukr třtinový
- 50gramůCibulka jarní
- 300gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu.
- 2Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.