Tofu tempura
35 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2lžičkyMed včelí
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 5lžicSherry brandy
- 5lžicOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- Těsto
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůVoda pitná
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 130gramůCuketa
- 130gramůKarotka baby
- 130gramůBaby kukuřice
- 130gramůPórek
- 2kusyLilek
- 1kusMrkev kořen
- 230gramůSýr sójový - Tofu
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 0,5kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
- 2Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.
- 3Těsto:
- 4Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.
- 5Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.
- 6Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.
- 7Omáčka:
- 8Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.
- 9K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.