Tokáň slovenský
65 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůHovězí kýta
- 200gramůCibule
- 300mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme. Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.