Tomatová esence
140 min.
Ingredience
- 2500gramůRajčata
- 60gramůCeler řapíkatý
- 60gramůŠalotka
- 40gramůFenykl sladký - hlíza
- 4gramyTymián čerstvý
- 6gramůBazalka
- 10gramůCukr třtinový
- 2špetkyPepř cayenský
- 2mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
- 10gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a omyjeme.
- 22,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.
- 3Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.
- 4Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.
- 5Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.
- 6Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.
- 7Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.