Tomatová polévka s conchiglie
65 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 40mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPaprika červená
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůBazalka
- 150gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.
- 2Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
- 3Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.