Tomatová polévka s conchiglie

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.
  • 2
    Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
  • 3
    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.