Topinambur na smetaně

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Topinambury oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Ta povaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibuli a poté i topinambury.
  • 4
    Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Přiklopené dusíme 25 minut.
  • 5
    Dle potřeby doléváme smetanu.
  • 6
    Před servírováním posypeme sekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.