Topinamburová krémová polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěný topinambur nakrájíme na menší kousky. (Hlízy nemusíme loupat, stačí je pouze očistit kartáčkem pod tekoucí vodou. Můžeme je ale i oškrabat jako brambory.) Oloupanou cibuli najemno nakrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm topinambur spolu s cibulí a čerstvým tymiánem. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené menší brambory, které polévku ještě zahustí, takže nemusíme přidávat jíšku. Přilijeme čerstvou smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme.
  • 3
    Na závěr vše vymixujeme s čerstvým máslem a polévku přecedíme přes jemný cedník. Před podáváním znovu krátce promixujeme, aby polévka získala pěnovou konzistence.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.