Topinky s červenou řepou
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůČervená řepa
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůMozzarella
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 100gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaOcet ze šampaňského - Balsamic
- 10gramůOregano sušené
- 1kusVeka
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Veku nakrájíme na krajíce o průměru 1 cm a v pánvi na rozpáleném oleji upečeme topinky, které skládáme na mřížku, aby z nich okapal olej. Vychladlé je potřeme česnekem. Řepu a sýr nakrájíme na tenké plátky, které jemně potřeme balsamikovým octem a pokládáme na každý krajíc opečené veky, přiložíme ještě na půlky rozkrojené cherry rajčátko, ozdobíme bazalkou, posypeme oreganem, zakapeme olivovým olejem a skládáme na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.