Topinky s fazolemi a česnekem
20 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 400gramůFazole červené sterilované
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 160gramůCiabatta
- 30mililitrůOlej olivový
- 6gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 15mililitrůOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole z konzervy scedíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátečky, 1 stroužek dáme stranou, rozmarýn posekáme. V pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje, přisypeme plátečky česneku a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole, podusíme a odstavíme. Zakápneme octem, osolíme, opepříme a rozmačkáme.
- 2Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v topinkovači, potřeme 1 stroužkem česneku, panenským olejem a vyskládáme na servírovací talíř. Na topinky naneseme horkou fazolovou směs, posypeme rozmarýnem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.