Topinky s tuňákem

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Dáme je cedníku a necháme okapat. Oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli a stroužek česneku. Zeleninu nasekáme a mrkev pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme mrkev, cibuli, kousek citronu, bobkovy list, snítku petrželky, tymián, zrnka pepře a uvedeme vodu do varu. Osolíme ji a necháme vařit asi 10 minut. Přidáme tuňáka, 7-8 minut ho povaříme, a pak maso opatrně vyjmememe.
  • 3
    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje, necháme ho rozpálit, přidáme plátek tuňáka a po obou stranách ho osmažíme. Potom ho opatrně
  • 4
    vyjmeme a necháme vychladnout. Kapary nasekáme s česnekem a zbylou petrželkou. Dáme vše do mísy a promícháme se lžící
  • 5
    oleje. Tuňáka nakrájíme na tlustší proužky, dáme je do mísy s kapary a obalíme je ve směsi kaparů, petrželky, česneku a oleje.
  • 6
    Z krajíců odkrojíme kůrky, nakrájíme je na trojúhelníky a opečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Na trojúhelníčky chleba navršíme nasekaná rajčata, která jsme předtím promíchali se solí a trochou oleje, nahoru položíme porci obaleného tuňáka a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.