Topinky s tuňákem
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Dáme je cedníku a necháme okapat. Oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli a stroužek česneku. Zeleninu nasekáme a mrkev pokrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme mrkev, cibuli, kousek citronu, bobkovy list, snítku petrželky, tymián, zrnka pepře a uvedeme vodu do varu. Osolíme ji a necháme vařit asi 10 minut. Přidáme tuňáka, 7-8 minut ho povaříme, a pak maso opatrně vyjmememe.
- 3Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje, necháme ho rozpálit, přidáme plátek tuňáka a po obou stranách ho osmažíme. Potom ho opatrně
- 4vyjmeme a necháme vychladnout. Kapary nasekáme s česnekem a zbylou petrželkou. Dáme vše do mísy a promícháme se lžící
- 5oleje. Tuňáka nakrájíme na tlustší proužky, dáme je do mísy s kapary a obalíme je ve směsi kaparů, petrželky, česneku a oleje.
- 6Z krajíců odkrojíme kůrky, nakrájíme je na trojúhelníky a opečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Na trojúhelníčky chleba navršíme nasekaná rajčata, která jsme předtím promíchali se solí a trochou oleje, nahoru položíme porci obaleného tuňáka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.