Topinky se sezamem a garnáty

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
982 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
49 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru ušleháme z garnátů jemný krém, který přemístíme do misky, přilijeme sójovou omáčku, vejce – a vše důkladně spojíme.
  • 2
    Dále v mixéru utřeme česnek, kořen koriandru, bílý pepř a sůl na jemnou pastu. Tu přidáme do misky ke krému z garnátů. Připravíme si gril nebo roztopíme elektrickou troubu na střední teplotu. Rošt poklademe krajíčky chleba, zbaveného kůrek – takto je cca 4 minuty rozpékáme do křupava. Opečené krajíčky potřeme garnátovou pastou a hustě posypeme sezamovými semínky. Ty pak do směsi vtlačíme a takto připravené topinky uložíme na 30 minut do ledničky.
  • 3
    V hlubší pánvi wok rozpálíme olej na střední teplotu. Na zkoušku, je-li olej rozpálený, můžeme do pánve vhodit kousek chleba. Topinky smažíme asi 4 minuty namazanou stranou dolů. Po osmažení pokládáme topinky na papírový ubrousek, aby se odmastily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.