Topinky se sleděm
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 150gramůTvaroh tučný
- 150gramůSleď Baltický marinovaný
- 1kusVeka
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
570 mg
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Plátky sledě vykostíme, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je obratíme. Potom je scedíme a osušíme utěrkou. Zeleninu nahrubo nasekáme.
- 2Plátky pokrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme tvaroh a vše trochu rozmixujeme. Přidáme česnek a cibulku, špetku mletého pepře a rozmixujeme v hladkou a homogenní krém. Přendáme ho do misky a uložíme do chladničky.
- 3Veku rozkrájíme na krajíčky tlusté asi 1 cm a v troubě předehřáté na 180 °C je lehce opečeme. Před podáváním vyndáme krém z ledničky a většinu namažeme na krajíčky veky. Zbytkem naplníme cukrářský sáček, topinky jím ozdobíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.