Torinské rizoto
70 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 250gramůRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1364 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
73 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme částí vývaru a přidáme naporcované kuře. Osolíme a dusíme asi 30 minut. Potom ke kuřeti vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme zbylým vývarem a dusíme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Hotové rizoto upravíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.