Toro huevo
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 130gramůPaprika zelená
- 2kusyChilli paprička zelená
- 500gramůRajčata
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 5gramůSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.
- 2Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.
- 3Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
- 4Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.