Tortelli plněné kachními játry v polévce
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůJátra kachní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 160gramůJablka
- Na ozdobu
- Na polévku
- 100gramůCibule
- 100gramůŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na těsto
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 7kusůVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
47 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.
- 2Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.
- 3Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.
- 4Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.