Tortellini plněné hráškem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si vál, na který nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Musí se dobře promíchat. Mělo by být tužší, kvůli tomu, že během dalšího tvarování se stává stále více elastickým. Lepší také je připravit si těsto s předstihem. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.
  • 2
    V kastrolu si rozpustíme máslo. Přisypeme k němu nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Přidáme do kastrolu hrášek. Směs prohřejeme asi na 60°C a promícháme. Stáhneme plamen a pak odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Je-li směs už chladná, vložíme ji do mixéru, kam k ní přidáme mátu, osolíme a opepříme. Rozmixujeme dohladka. Pak přidáme sýry ricotta a parmezán a znovu mixujeme. Vyrobenou směsí budeme plnit tortellini.
  • 3
    Těstoviny pak v osolené vodě vaříme tak dlouho, aby byly takzvaně al dente, neboli na skus. Doma vyrobené tortellini stačí vařit velice krátce.
  • 4
    Na pánvi si pak na oleji opečeme slaninu, k ní přidáme rajčata rozkrájená na kostky a 2 minuty restujeme. Přilijeme zeleninový vývar a dále vaříme. Nakonec přidáme hotové uvařené tortellini a promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích, sypeme nasekanou mátou a hráškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.