Tortellini plněné hráškem
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100gramůHrášek
- 70gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 20gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ricotta
- 70gramůSýr Parmezán
- Na omáčku
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůRajčata
- 20gramůMáta
- 100gramůHrášek
- 40mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVývar zeleninový
- Na těstoviny
- 2litryVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si vál, na který nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Musí se dobře promíchat. Mělo by být tužší, kvůli tomu, že během dalšího tvarování se stává stále více elastickým. Lepší také je připravit si těsto s předstihem. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.
- 2V kastrolu si rozpustíme máslo. Přisypeme k němu nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Přidáme do kastrolu hrášek. Směs prohřejeme asi na 60°C a promícháme. Stáhneme plamen a pak odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Je-li směs už chladná, vložíme ji do mixéru, kam k ní přidáme mátu, osolíme a opepříme. Rozmixujeme dohladka. Pak přidáme sýry ricotta a parmezán a znovu mixujeme. Vyrobenou směsí budeme plnit tortellini.
- 3Těstoviny pak v osolené vodě vaříme tak dlouho, aby byly takzvaně al dente, neboli na skus. Doma vyrobené tortellini stačí vařit velice krátce.
- 4Na pánvi si pak na oleji opečeme slaninu, k ní přidáme rajčata rozkrájená na kostky a 2 minuty restujeme. Přilijeme zeleninový vývar a dále vaříme. Nakonec přidáme hotové uvařené tortellini a promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích, sypeme nasekanou mátou a hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.