Tortellini s fazolkami
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Tortellini
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3gramyMuškátový oříšek
- 35gramůSýr Parmezán
- 180gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
65 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
- 2Zatím rozpálíme v pánvi olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava.
- 3Tortellini důkladně scedíme a dáme je do pánve se slaninou. Přidáme scezené fazolky, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Mícháme 1-2 minuty a prohříváme.
- 4Pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.