Tortellini s lilkem a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůTěstoviny Tortellini
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 500gramůLilek
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1hrstBazalka
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme tortellini v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme papriku na kostičky a spolu s prolisovaným česnekem orestujeme na rozpáleném oleji asi minutu. Přidáme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme asi 5min dokud nezezlátne. Přidáme drcená rajčata i s nálevem, zalijeme vývarem, promícháme, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, zakryjeme a asi 10min povaříme, až zelenina změkne.
- 3Přidáme nakrájené lístky bazalky, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.