Tortellini s masem a špenátem
75 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí maso vařené
- 50gramůProsciutto sušené
- 40gramůŠpenát mražený
- 100gramůCibule
- 100gramůSýr Parmezán
- 2gramyNové koření mleté
- 3kusyVejce slepičí
- 4gramyPepř černý mletý
- 300gramůNudlové těsto
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso, prosciutto, špenát a cibuli rozmixujeme najemno, vmícháme nové koření, parmezán a 2 vejce.
- 2Z nudlového těsta vyválíme plát a vykrájíme kolečka o průměru 5cm. Do středu každého dáme lžičku masové náplně, potřeme vejcem, kolečko přehneme a konce přitiskneme pevně k sobě. Vzniklý tvar obtočíme kolem ukazováčku a konce překřížíme a ohneme dozadu. Tortellini vkládáme postupně do vroucí vody, vaříme 5 minut, zcedíme a necháme okapat.
- 3V hrnci přivedeme k varu smetanu s prolisovaným česnekem a 3 minuty vaříme na mírném ohni, odstavíme. Vmícháme nakrájené houby a parmezán. Těstoviny přendáme na mísu, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.