Tortellini s rajčatovým pestem
30 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 125gramůTěstoviny konzumní
- 500mililitrůVoda pitná
- 350gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůChilli paprička
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůBazalka
- 60gramůSýr Parmezán
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme, česnek prolisujeme, chilli paričku posekáme, bazalku a tymián také posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s chilli papričkou a osmahneme. Přidáme rajčata, česnek, tymián, sůl, pepř, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 10 minut.
- 3Tortellini upravíme na talíře, přelijeme rajčatovým pestem, posypeme bazalkou a strouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.