Tortellini ve smetanovo-rajčatové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 570gramůTěstoviny Tortellini
- 2lžíceSýr Parmezán
- 275gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, rozkrájenou cibuli a celer, rajský protlak a cukr a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- 2Přidáme smetanu, okořeníme a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
- 3Uvaříme tortellini a po scezení je v servírovací míse přelijeme omáčkou. Podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.