Tortellini z oblasti Emilia-Romagna
80 min.
Ingredience
- 2litryHovězí vývar základní
- 60hrstíSýr Parmezán
- Nádivka
- 90gramůSalám Mortadela
- 250gramůMleté kuřecí maso
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 25gramůMáslo čerstvé
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3127 kcal
Bílkoviny
266 g
Tuky
184 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
590 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky.
- 2Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme.
- 3Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou.
- 4Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme.
- 5Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem.
- 6V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
- 7Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.