Tortelloni plněné krevetami
65 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibulka jarní
- 125gramůRicotta
- 1lžíceBazalka
- 200gramůNudlové těsto
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- Omáčka
- 5lžicOlej olivový
- 80gramůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 60gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar rybí
- 50gramůKrevetová pasta
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.
- 2V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
- 3V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.
- 4Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.