Tortilla chipsy s guacamole a rajčatovou salsou

55 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme tortilla chipsy. Tortilly pomažeme olejem a nakrájíme na trojúhelníčky. Dobře to jde nůžkami. Dáme na plech a pečeme 8 minut na 200 °C dokřupava.
  • 2
    Nyní si připravíme quacamole. Z limetek vymačkáme šťávu, červenou cibuli nakrájíme najemno. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme je najemno. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a rozmixujeme. Poté přidáme koriandr.
  • 3
    Připravíme si rajčatovou salsu. Rajčata přepůlíme. Pečeme je 15 minut na 200 °C. Cibuli nakrájíme na jemno. Petrželku nasekáme, citron vymačkáme. Na pánvi opečeme nasekané jalapeňo papričky a celé stroužky česneku. Smažíme je až do černá – trvá to tak 10 minut. Poté česnek nakrájíme na plátky a spolu s papričkami a zbylými surovinami (rajčata, cibule, petrželka, šťáva z citronu, tabasco) je dáme do mixéru. Rozmixujeme podle chuti dohladka nebo v salse můžeme nechat malé kousky.
  • 4
    Tortilla chipsy podáváme s oběma dipy – konzumujeme je tak, že je namáčíme v jedné z omáček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.