Tortilla plněná klobásou a fazolemi
40 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 250gramůKlobása Chorizo
- 3kusyRajčata
- 10kusůCibulka jarní
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 8kusůVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 7lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibulky nakrájíme nadrobno, klobásu na plátky. Rajčata spaříme během 30 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
- 2Omyté fazole a cibulku smažíme na rozehřátém oleji, po několika minutách přidáme prolisovaný česnek, opékáme ještě 5 minut.
- 3Do fazolové směsi přidáme nakrájenou klobásu a rajčata, vaříme asi 7 minut, dokud pokrm nezhoustne.
- 4Tortillu připravíme tak, že rozšleháme vejce se solí, pepřem a nasekanými čerstvými bylinkami. Hmotu nalijeme do jiné pánve na rozehřátý olej, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni. Když se hmota srazí, opatrně ji vyklopíme na talíř a vložíme do pánve z druhé strany. Po zhnědnutí tortillu vyjmeme, rozpůlíme a obě poloviny plníme připravenou náplní.
- 5Pokrm nejlépe chutná horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.