Tortilla s hrachovými lusky a žampiony

70 min.
Španělsko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přisypeme žampiony a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 3 rozkvedlaná vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na velký talíř. Do pánve přidáme další lžíci oleje, přisypeme brambory s cibulí a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme třemi rozkvedlanými vejci, necháme ztuhnout, obrátíme a smažíme dozlatova. Bramborovou tortillu vyjmeme a položíme na žampionovou tortillu. Takto postupujeme i s hrachovou a fazolovou tortillou, položíme na obě předcházející tortilly, rozdělíme na 6 dílů, upravíme na talíře, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.