Tortilla s mletým masem a vejci

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
75 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu opláchneme a osušíme, z papriky odstraníme jádřinec. Maso v míse osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou cibulku, jedno vejce a směs dobře promícháme. Z připravené hmoty mokrýma rukama tvarujeme šišky, které ze všech stran opékáme zhruba 10 minut na rozpáleném oleji. Na suché pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a přeložíme na talíř. Na výpeku usmažíme ze zbylých vajec volská oka, vejce smažíme z obou stran. Tortilly na sucho opečeme. Každý plát potřeme lžící majonézy, položíme list salátu, tenké plátky rajčete, plátek opečené slaniny, volské oko a šišku z mletého masa. Takto připravené tortilly srolujeme, spíchneme párátky, překrojíme na poloviny a podáváme. Jako přílohu podáváme zbylou zeleninu, kterou pokrájíme na menší kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.