Tortilla s mletým masem a vejci
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyBílá cibulka
- 4kusyTortilla
- 4lžíceMajonéza
- 1kusSalát ledový
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1kusOkurka salátová
- 8kusůRajčata Cherry
- 4kusyŘedkvička
- 5kusůVejce slepičí
- 8plátkůAnglická slanina
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
75 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu opláchneme a osušíme, z papriky odstraníme jádřinec. Maso v míse osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou cibulku, jedno vejce a směs dobře promícháme. Z připravené hmoty mokrýma rukama tvarujeme šišky, které ze všech stran opékáme zhruba 10 minut na rozpáleném oleji. Na suché pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a přeložíme na talíř. Na výpeku usmažíme ze zbylých vajec volská oka, vejce smažíme z obou stran. Tortilly na sucho opečeme. Každý plát potřeme lžící majonézy, položíme list salátu, tenké plátky rajčete, plátek opečené slaniny, volské oko a šišku z mletého masa. Takto připravené tortilly srolujeme, spíchneme párátky, překrojíme na poloviny a podáváme. Jako přílohu podáváme zbylou zeleninu, kterou pokrájíme na menší kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.