Tortillová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2plátkyTortilla
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké.
- 2Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
- 3Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká.
- 4Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit.
- 5Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.