Tortillová polévka

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké.
  • 2
    Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
  • 3
    Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká.
  • 4
    Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit.
  • 5
    Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.