Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem
40 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 1kusFeferony
- 450gramůMaso mleté - mix
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlivy nakládané
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůJogurt bílý
- 250gramůTortilla
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
52 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.