Toskánská cizrna se salsou verde

40 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Na dvou lžičkách oleje minutu smažíme utřený česnek (4 stroužky), cibuli, mrkev. Osolíme a opepříme. Poté zamícháme a smažíme doměkka. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, slitou cizrnu, nasekanou petrželku (pouze 3 lžíce, zbytek budeme potřebovat na salsu) a tymián a povaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Dáme stranou.
  • 3
    Špenát a kapustu nakrájíme na proužky. Na lžičce oleje je smažíme, po minutě přidáme dva stroužky česneku na plátky. Smažíme ještě dvě minuty, poté dáme stranou.
  • 4
    A nyní si připravíme salsu verde: do mixéru dáme zbylou petrželku, zbylý česnek, 100 ml olivového oleje, bazalku, mátu, kapari, vinný ocet a hořčici. Rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu.
  • 5
    Na talíře rozdělíme kapustovou směs. Na to dáme doprostřed cizrnovou směs a nahoru na cizrnovou směs nazdobíme trochu salsa verde. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.