Toskánská fazolová polévka
95 min.
Ingredience
- 5lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCiabatta
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev s pórkem a zvolna restujeme 10 minut doměkka. Vmícháme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli rajčata a rajčatový protlak. Nakonec přilijeme vývar. Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou, přidáme do hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme a zvolna povaříme 30 minut. Potom přidáme zbylé fazole, očištěný a omytý špenát nakrájený na nudličky a vaříme ještě 30 minut. Ciabattu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Do každé misky vložíme 2 plátky ciabatty a pokapeme je olejem. Na chléb nalijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.