Toskánská fazolová polévka

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev s pórkem a zvolna restujeme 10 minut doměkka. Vmícháme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli rajčata a rajčatový protlak. Nakonec přilijeme vývar. Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou, přidáme do hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme a zvolna povaříme 30 minut. Potom přidáme zbylé fazole, očištěný a omytý špenát nakrájený na nudličky a vaříme ještě 30 minut. Ciabattu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Do každé misky vložíme 2 plátky ciabatty a pokapeme je olejem. Na chléb nalijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.