Toskánská rajčatová polévka
50 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 200gramůVeka tuková
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1hrstBazalka
- 1litrVývar zeleninový
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.
- 2Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.