Toskánská rajčatová polévka

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.
  • 2
    Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.