Toskánské hovězí steaky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem.
  • 4
    Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub.
  • 5
    Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.