Toskánské hovězí steaky
30 min.

Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 20gramůHouby sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl
- 6gramůJalovec
- 2lžičkyMajoránka
- 1kusCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 0,25litrVíno červené
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem.
- 4Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub.
- 5Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.