Toulouská česnečka

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
177 mg
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný, rozetřený česnek osmahneme na husím sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, vložíme do polévky a necháme srazit.
  • 3
    V troše prochladlé polévky rozkvedláme žloutky, polévku odstavíme z plotny a vmícháme připravené žloutky, sůl a pepř.
  • 4
    Žemli nakrájíme na hranolky, osmažíme na sádle a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.