Toulouská česnečka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1kusŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 20gramůSádlo škvařené
- 40gramůHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
177 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný, rozetřený česnek osmahneme na husím sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, vložíme do polévky a necháme srazit.
- 3V troše prochladlé polévky rozkvedláme žloutky, polévku odstavíme z plotny a vmícháme připravené žloutky, sůl a pepř.
- 4Žemli nakrájíme na hranolky, osmažíme na sádle a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.