Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem
81 min.
Ingredience
- 120gramůČesnekové máslo
- 3kusyBageta
- Bylinková směs
- 0,75lžíceBazalka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 0,75stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 0,38špetkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- Rostbíf z vysokého roštěnce
- 0,75lžíceBazalka
- 0,75stroužekČesnek
- 0,75lžíceHořčice kremžská
- 0,5lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,25lžíceSherry brandy
- 0,38lžičkaSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
64 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1-1,5 cm. Potřeme je česnekovým máslem.
- 2Čerstvou bazalku s petrželkou a pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a sýr Lučinu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Plátky baget dáme na plech a rozpečeme je v předehřáté troubě na 200°C - 220°C. Pečeme je přibližně 6 minut.
- 4Teplé plátky bagety potřeme bylinkovou směsí, obložíme nakrájenými tenkými plátky rostbífu (320 g) a servírujeme.
- 5Rostbíf z vysokého roštěnce [#46663]:
- 6Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.
- 7Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.
- 8V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.
- 9Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se maso peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!
- 10Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.