Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem

81 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
64 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1-1,5 cm. Potřeme je česnekovým máslem.
  • 2
    Čerstvou bazalku s petrželkou a pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a sýr Lučinu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Plátky baget dáme na plech a rozpečeme je v předehřáté troubě na 200°C - 220°C. Pečeme je přibližně 6 minut.
  • 4
    Teplé plátky bagety potřeme bylinkovou směsí, obložíme nakrájenými tenkými plátky rostbífu (320 g) a servírujeme.
  • 5
    Rostbíf z vysokého roštěnce [#46663]:
  • 6
    Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.
  • 7
    Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.
  • 8
    V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.
  • 9
    Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se maso peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!
  • 10
    Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.