Trácký džuveč
125 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 300gramůVepřové maso libové
- 300gramůSkopové maso přední
- 100gramůRýže loupaná
- 2decilitryVývar zeleninový
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůRajčata
- 250gramůPaprika zelená
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso pokrájíme na kousky, rozehřejeme si sádlo a maso na něm opečeme za všech stran. K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev s celerem pokrájené na kostičky. Promícháme, přidáme 1 dl vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Rýži dáme vařit do osolené vody a scedíme ji, když je uvařena jen napůl.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu rajčat přidáme k měkkému masu, které osolíme, opepříme a vaříme do doby, než se vyvaří tekutina. Potom teprve maso se zeleninou smícháme s rýží, přidáme proužky papriky, zbývající část rajčat a promícháme.
- 3Celou směs dáme do zapékací mísy, zalijeme 1 dl vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.