Tradiční bílý chléb z domácí pekárny

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
321 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
  • 3
    Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.