Tradiční bílý chléb z domácí pekárny
55 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 20gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSezam - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
321 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 3Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.