Tradiční houbový Kuba
60 min.
Ingredience
- 500gramůKrupky trhané
- 300gramůVepřové sádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 50gramůHouby sušené
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krupky (trhané nebo malé kroupy) spaříme vroucí vodou, propláchneme a s kouskem sádla uvaříme doměkka.
- 2Na části sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Sušené houby namočíme.
- 3K měkkým krupkám přidáme orestovanou cibuli a namočené houby, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs vložíme do pekáčku silně vymazaného sádlem. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 30 minut.
- 4Před podáváním poklademe povrch plátky másla, pokrm tak získá krémovější konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.