Tradiční Lasagne bolognese
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceOlej olivový
- 300gramůMaso mleté - mix
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůMozzarella
- 100gramůSýr Parmezán
- 200gramůLasagne
- 0,13litrVíno bílé
- 0,13litrMasový vývar
- 0,33litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme mrkev, celer a cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji zeleninu osmahneme. Přidáme maso a restujeme, dokud se nezačne rozpadat. Poté ochutíme oreganem. Rajčta z konzervy posekáme, vmícháme k masu, přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem a nezakryté povaříme na středním ohni cca 30min.
- 2Na bešamelovou omáčku necháme v hrnci rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Zalijeme mlékem a metličkou prošleháme. Bez pokličky vaříme cca 10min. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Nakonec vmícháme polovinu nastruhaného parmezánu.
- 3Troubu rozpálíme na 180C, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací formy skládáme po vrstvách nudlové plátky, maso, bešamel a mozzarellu. Poslední vrstvu musí tvořit bešamelová omáčka, tu posypeme zbytkem parmezánu. Pečeme cca 40min do zhnědnutí. Necháme cca 10min odpočinout, naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.