Tradiční provensálské daube

295 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1031 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
55 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájené na kousky, víno, olej, polovinu prolisovaného česneku a na kolečka pokrájenou šalotku vložíme do mísy, promícháme, přikryjeme a dáme nejméně na 4 hodiny do lednice.
  • 2
    Na kostky pokrájený bůček nebo slaninu povaříme 10 minut ve vodě a poté vodu slijeme.
  • 3
    V hladkou pastu smícháme 4 lžíce mouky a 2 lžíce vody. Další 2 lžíce mouky promícháme se solí a pepřem.
  • 4
    Marinádu z hovězího masa slijeme a odložíme. Maso osušíme papírovými utěrkami a obalíme v mouce smíchané s pepřem a solí.
  • 5
    Do hrnce vložíme vrstvu povařeného bůčku, vrstvu žampionů pokrájených na plátky, rajčat a hovězího masa. Vrstvy stále stejným způsobem střídáme. Zastrčíme mezi ně bouquet garni (svázaný bobkový list, tymián a petrželku) a sušenou pomerančovou kůru. Všechny suroviny podlijeme hovězím vývarem a odlitou marinádou. Na okraj naneseme z mouky připravenou pastu a hrnec přikryjeme.
  • 6
    Připravený pokrm dusíme 2,5 hodiny v předehřáté troubě na 160 °C.
  • 7
    V hmoždíři rozmělníme ančovičky, kapary a zbývající prolisovaný česnek. Směs, ocet a nakrájenou petrželku přidáme do pokrmu, hrnec opět přiklopíme a dusíme v troubě dalších 1,5 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.