Tradiční zázvorky
45 min.
Ingredience
- 5,75šálkůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaVoda pitná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5šálekMáslo čerstvé
- 0,5šálekCukr třtinový
- 0,5šálekMelasa
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny a zašleháme vejce a melasu. Přimícháme mouku se sodou, solí, zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Nakonec přilijeme horkou vodu, ocet a vše dobře promícháme. Těsto necháme několik hodin odpočinout.
- 2Na pomoučeném vále vyválíme z těsta 5mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Zázvorky klademe dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
- 3Po vychladnutí můžeme cukroví ozdobit např. rumovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.