Trdlouka - kroupouka

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova.
  • 2
    Promyté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka (1 litr + 1 lžička sůl). Vaříme je přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Pak kroupy scedíme, zalijeme přecezenou čerstvou krví, promícháme, zakryjeme a necháme odstát asi 15 minut, aby se obarvily - nepoužíváme žádný tuk!
  • 4
    Do připraveného vařícího masového vývaru (1.2 litru - zabijačkový vývar) pomalu a za stálého míchání kroupy s krví zavaříme. Vaříme je přibližně 10 minut. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem, pepřem, mletým kmínem a majoránkou a podle chuti solí.
  • 5
    Nakonec do ni přimícháme osmaženou cibulku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.