Trdlouka - kroupouka
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2,5lžíceSádlo škvařené
- 100gramůKroupy ječné
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 400gramůVepřová krev
- 1,2litryMasový vývar
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova.
- 2Promyté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka (1 litr + 1 lžička sůl). Vaříme je přibližně 1 hodinu.
- 3Pak kroupy scedíme, zalijeme přecezenou čerstvou krví, promícháme, zakryjeme a necháme odstát asi 15 minut, aby se obarvily - nepoužíváme žádný tuk!
- 4Do připraveného vařícího masového vývaru (1.2 litru - zabijačkový vývar) pomalu a za stálého míchání kroupy s krví zavaříme. Vaříme je přibližně 10 minut. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem, pepřem, mletým kmínem a majoránkou a podle chuti solí.
- 5Nakonec do ni přimícháme osmaženou cibulku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.