Třeboňské rybí krokety
55 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
67 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
280 mg
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce ryby nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Žemle předem namočené v mléce vymačkáme, přidáme vejce, citronovou kůru, pepř, nastrouhaný sýr a uvařené, vykostěné kousky ryby. Směs osolíme a dobře propracujeme. Potom ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance. Krokety smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.