Tresčí filé alla Pizzaiola
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 2lžíceKapary sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, česnek nasekáme, obojí podusíme v rozpáleném oleji na pánvi.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek. Dužinu krájíme na kostky, vložíme do pánve, podusíme 3 minuty. Vmícháme kapary, přidáme kostky filé, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut.
- 4Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.