Tresčí filé s estragonovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyEstragon
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrBešamel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a opečeme na pánvi na rozehřátém másle.
- 2Bešamel ohřejeme, vmícháme omytý, nasekaný estragon a krátce povaříme.
- 3Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Filé opékáme v pánvi na rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.
- 4Filé upravíme s omáčkou a bramborami na talíře a ozdobíme zbylým estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.