Tresčí filé v hořčičné omáčce
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžíceHořčice plnotučná
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
200 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou.
- 2Větší část másla rozpustíme, osmahneme v něm mouku dozlatova a za stálého míchání přiléváme mléko. Chvíli povaříme a nakonec omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, špetkou muškátu a nasekanou petrželkou.
- 3Porce filé osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. Zalijeme připravenou omáčkou a navrch položíme vločky másla.
- 4Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.