Tresčí filety se zeleninovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 300gramůRajčata
- 200gramůCibule
- 300gramůCuketa
- 100gramůOlivy nakládané
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky osolíme, opepříme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nadrobno, cukety podélně rozkrojíme a pokrájíme na plátky. Plech potřeme máslem, na něj vyskládáme rybí filety, pokapeme citronovou šťávou a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Během pečení rybu jednou otočíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme rajčata, cukety, plátky oliv, strouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme 20 minut.
- 3Na talíře upravíme porce ryby a přelijeme zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.