Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági
30 min.
Ingredience
- 70gramůTreska sušená
- 1lžíceVoda pitná
- Kořenící omáčka slaná
- 2gramySůl
- 4gramyCukr krupice
- 2gramySezam - semena
- 2mililitryOlej sezamový
- Kořenící omáčka z červené papiky
- 2gramySůl
- 4gramyCukr krupice
- 0,5gramPaprika červená
- 2gramySezam - semena
- 2mililitryOlej sezamový
- Kořenící omáčka ze sójové omáčky
- 4mililitryOmáčka sójová
- 4gramyCukr krupice
- 2gramySůl
- 2mililitryOlej sezamový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Ze sušené ryby odstraníme hlavu, ploutve a pokropíme ji vodou. Potom z ryby odstraníme kosti a páteř a rybu nastrouháme na struhadle. Nastrouhané maso rozdělíme na tři části a každou část nastrouhaného masa promícháme s jinou kořenící omáčkou a ze směsí s omáčkami utvoříme kouličky. Tyto masové kouličky podáváme nejčastěji k bramborové kaši a především dětem.
- 2Kořenící omáčky připravíme smícháním ingrediencí dle seznamu surovin. Při přípravě kořenící omáčky z červené papriky zeleninu očistíme, nastrouháme na jemno a nastrouhanou papriku smícháme se surovinami ze seznamu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.