Tresčí placičky s koprovým dresinkem
50 min.
Ingredience
- Dresink
- Placičky
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTreska aljašská
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kousky chleba vložíme do misky, přelijeme mlékem a necháme 2 minuty máčet. Potom chléb vyjmeme z misky a pomocí vidličky rozmělníme.
- 2Cibuli oloupeme, očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky, přidáme chléb, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekaný kopr a najemno nasekané maso z tresky.
- 3Vypracujeme hladkou hmotu a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v hladké mouce.
- 4V misce smícháme dijónskou hořčici, sůl, pepř, ocet, olej a vyšleháme hustou směs. Pak přimícháme nasekaný kopr, pažitku, na kostičky pokrájenou okurku a znovu vše promícháme.
- 5Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm po obou stranách opékáme. Po opečení placičky servírujeme na talíře a přelijeme připraveným koprovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.