Tresčí polévka s batáty
45 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůPaprika červená
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůTymián čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 200gramůTreska obecná
- 200gramůHrášek
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jádřince a lusk nakrájíme na proužky. Batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, kukuřici z konzervy scedíme, hrášek omyjeme, filety z tresky nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až zesklovatí. Přidáme batáty, papriku, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a vaříme zvolna 5 minut. Přisypeme kukuřici, hrášek, rybu, povaříme ještě 10 minut a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.